Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری برنا»
2024-04-29@19:55:34 GMT

روزه در غریب‌ترین رمضان تاریخ و در زمانه کرونا

تاریخ انتشار: ۴ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۷۰۶۵۰۱

روزه در غریب‌ترین رمضان تاریخ و در زمانه کرونا

ماه رمضان که در تاریخ با پهن شدن سفره‌های افطار، نمازهای جماعت و برپایی مراسم دعا و نیایش در مساجد و مکان‌های مذهبی شناخته می‌شد، امسال در سراسر جهان به شکلی دیگرگون برگزار می‌شود.

به گزارش خبرگزاری برنا؛ هر چند احتمال دارد برخی اماکن مذهبی به شکل محدود با در نظر گرفتن تدابیر بهداشتی برای جلوگیری از شیوع گسترده‌تر کرونا بازگشایی شود اما آنچه مسلمانان دنیا از ماه مبارک رمضان در ذهن دارند، کنار هم جمع شدن و گرامی داشتن ماه مهمانی خدا با خواندن دعا و افطار کردن دسته‌جمعی در مسجدها و حرم‌هاست؛ اتفاقی که شاید امسال به خاطره تبدیل شود و زمینه برگزار شدن آن فراهم نیاید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کعبه که مقدس‌ترین نقطه دنیا برای مسلمانان است، این روزها خلوت‌تر از همیشه به نظر می‌رسد و از آن جمعیت انبوه گرد خانه خدا دیگر خبری نیست. هر سال در ماه رمضان هزاران هزار مسلمان از گوشه و کنار دنیا خود را به سرزمین وحی می‌رساندند و گرد کعبه طواف می‌کردند. پهن شدن سفره‌های افطار در حرم مسجد پیامبر در مدینه و مسجد الحرام در مکه آشناترین تصویر از مقدس‌ترین شهرهای حجاز در ماه مهمانی خدا بود.

مسلمانان در هند، پاکستان، مصر و دیگر کشورهای اسلامی هم با بسته ماندن درهای مساجد و اماکن مذهبی چاره‌ای جز ماندن در خانه ندارند؛ مانند مسجدی در سرینگر هند که در آن را قفل و زنجیر کرده‌اند.

با این حال، بسیاری از مردم با برداشته شدن شرایط قرنطینه کرونا به خیابان‌ها و بازارها آمده‌اند تا با خریدن مواد غذایی برای میزبان از رمضان آماده شوند. در این تصویر زنان مسلمان در بغداد، پایتخت عراق را می‌بینید که به بازار شهر رفته‌اند تا خرید کنند.

در پایتخت مصر بازار فروش فانوس همچنان داغ است؛ وسیله‌ای که مردم قاهره و دیگر شهرهای این کشور را بیش از هر زمان دیگر یاد آمدن ماه رمضان می‌اندازد. از این فانوس‌های سنتی در شب‌های ماه مبارک بیش از دیگر مناسبت‌های سال استفاده می‌شود.

در روالپندی پاکستان هم گرچه امکان ورود به فضا و صحن داخل مسجد وجود ندارد اما مسلمانان با رعایت کردن فاصله ایمنی نماز خود را پشت درهای بسته مسجد می‌خوانند.

تنها رویداد ممکن در زمانه دنیاگیری کرونا می‌تواند بیدار ماندن تا سحر و دعا و نیایش در خانه باشد. این شاید غریب‌ترین رمضان تاریخ باشد تا آنجا که حافظه بشر یاری می‌کند.

عکس‌های این گزارش را خبرنگاران و عکاسان گاردین در کشورهای مسلمان گرفته‌اند.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: روزه و کرونا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۷۰۶۵۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ویژه برنامه تحویل سال رادیو ایران بالاترین امتیاز را کسب کرد

مدیر شبکه رادیویی ایران در مراسم تجلیل از برنامه سازان نوروز و رمضان این شبکه اعلام کرد: برنامه «سال مبارک» که ویژه برنامه تحویل سال رادیو ایران بوده است در بین ویژه برنامه‌های تحویل سال دیگر شبکه‌های رادیویی بیشترین امتیاز را کسب کرده است.

 آذرمکان ضمن قدردانی از زحمات برنامه سازان تصریح کرد: رادیو ایران در برنامه «سال مبارک» با ۱۳ ساعت برنامه زنده طولانی‌ترین برنامه را بین شبکه‌های رادیویی تولید کرد و این در حالی است که طبق ارزیابی مرکز نظارت و ارزیابی صدا و سیما رادیو ایران، بالاترین نمره را در معاونت صدا کسب کرد.

 وی با اشاره به سختی برنامه سازی در ماه مبارک رمضان افزود: ویژه برنامه‌های سحر و افطار این شبکه رادیویی نیز با تلاش و کوشش و همدلی برنامه سازان برنامه‌هایی قابل توجه و استاندارد ارزیابی شده است که شایسته تقدیر می‌باشد.

 مدیر رادیو ایران با اشاره به برنامه «شهر رمضان» نیز گفت برای اولین بار در ماه مبارک رمضان با همکاری و هم افزایی شهرداری تهران ویژه برنامه‌ای شاد در شب‌های رمضان در بوستان لاله تهیه شد که با استقبال مردم تهران در آن بوستان و همه شنوندگان در سراسر کشور مواجه شد.

 مهدی رستمی مدیر گروه معارف و تاریخ رادیو ایران، به تجربه برنامه سحرگاهی و ایجاد موقعیت برای مخاطبان که طرح جدیدی بود اشاره کرد و افزود: برنامه «قرار بی قراران و قرار آسمانی» هر دو با تمرکز به بندگی به روی آنتن رفت.

 وی هدف این برنامه‌ها را معرفت‌افزایی و ایجاد لحظه‌ها و خاطره‌های به یادماندنی و تاثیرگذار برای شنوندگان توصیف کرد.

 یدالله گودرزی مدیر گروه فرهنگ و تمدن، به توجه رادیو ایران به موضوع هم افزایی اشاره کرد و گفت بعد از طرح هفته‌های ایرانی در این شبکه موضوع هم افزایی در برنامه‌های شبکه پر رنگ‌تر شد.

مرضیه محمودی مدیر گروه دانش و اقتصاد رادیو ایران نیزحضور ایرانیاران را در ویژه برنامه تحویل سال «سال مبارک» اقدام رسانه‌ای مناسبی دانست و افزود: گزارش‌های ایرانیاران از سراسر ایران، حضور پیشکسوتانی مثل عذرا وکیلی، فاطمه نیرومند و علیرضا جاویدنیا و میزبانی رادیو ایران از سایر شبکه‌های رادیویی سال را مبارک کرد.

 غلامحسین طالبی مدیر طرح و برنامه رادیو ایران نیز به استقبال بی نظیر از پویش «دلنامه» در راستای همدلی با کودکان و مادران غزه اشاره کرد.

 در پایان این نشست دکتر مهدی آذرمکان مدیر شبکه رادیویی ایران با اهداء لوح تقدیر و هدیه نقدی از تلاش‌های برنامه سازان ویژه برنامه‌های تحویل سال و ماه مبارک رمضان قدردانی کرد.

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری رادیو تلویزیون

دیگر خبرها

  • ویژه برنامه تحویل سال رادیو ایران بالاترین امتیاز را کسب کرد
  • تصمیم کمیساریای عالی حقوق بشر؛ محکومیت دیگری به جای آمریکا
  • برنامه سازان صدا و سیمای خوزستان در ماه رمضان تجلیل شدند
  • ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت
  • قرآن آموزان و روزه اولی‌های استان بوشهر تجلیل شدند
  • غریب‌آبادی: سرکوب جنبش‌‌های دانشجویی آمریکا را محکوم کنید
  • شلوار عجیب و غریب کیم جونگ اون سوژه رسانه‌های جهان شد + تصاویر
  • عجایب جدید از ویروس کرونا؛ مردی پس از ۶۱۳ روز بیماری درگذشت!
  • زمانیکه مسلمانان کاخ سفید را به مسجد تبدیل کردند! | فیلم
  • مردی که ۶۱۳ روز کرونا داشت، فوت کرد