Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-29@19:51:35 GMT

ماه رمضان فرصت استثنایی برای توبه است

تاریخ انتشار: ۱۳ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۸۰۳۱۲۵

ماه رمضان فرصت استثنایی برای توبه است

به گزارش خبرگزاری مهر، ویژه برنامه جرعه‌ای از ماه با موضوع شرح و تفسیر دعای افتتاح و همچنین شیوه‌های مناجات خوانی در تهران قدیم با حضور حجت الاسلام صدر، غلامرضا کریملو از کارشناسان مذهبی و مهدی امین فروغی موسیقی دان، تاریخ پژوه و استاد ادبیات روانه آنتن رادیو گفتگو شد.

حجت الاسلام صدر در شرحی بر دعای افتتاح گفت: در فرازی از این دعای شریف، صحبت گناهکاران با خداوند عنوان شده است؛ یعنی کسانی که یک عمر گناه کردند و در ماه رمضان می‌خواهند با خدا حرف بزنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: اگر یک عمر گناه کردیم نباید ناامید باشیم، امام زمان (علیه السلام) در دعای افتتاح می‌فرمایند: "خداوند آنقدر ما را بخشیده و از ما گذشت کرده و به قدری جرم و جنایت ما را پرده پوشی کرده و بردبار بوده که آنچه را که استحقاقش را نداریم از او طلب می‌کنیم."

این کارشناس مذهبی ادامه داد: فرد گناهکار در مقابل خداوند والاترین استحقاق را برای خودش می بیند چراکه می‌داند خداوند اهل عفو و مغفرت و ماه رمضان هم ماه غفران و بازگشت است. ما در این ماه مبارک باید از فرصت توبه استفاده کنیم و به اشتباهاتمان پی ببریم و از خداوند طلب آمرزش و مغفرت کنیم.

همچنین در ادامه، کریملو در شرح دعای "ابوحمزه ثمالی" بیان داشت: امام سجاد (علیه السلام) در فرازی از این دعای ربانی می‌فرمایند: "من همان گرسنه ای هستم که تو او را سیر نمودی."

وی افزود: پدر و مادر در دوران طفولیت فرزندان، مسئولیت غذایی و نفقه آنها را بر عهده می‌گیرند و فرزندان هم در هنگام ازدواج مسئولیت تأمین غذای همسر را بر عهده می‌گیرند اما سیرکننده اصلی ما خداست و بس.

این کارشناسان مذهبی با اشاره به داستانی در این زمینه گفت: روزی فقیری نزد امام صادق (علیه السلام) آمد و از حضرت تقاضا کرد که گرسنگی ام را برطرف کن، حضرت میوه‌ای به او داد، فرد گرسنه گفت: الحمدلله. حضرت نانی را هم که در کنار خود داشتند به او دادند و فرد فقیر باز گفت الحمدلله، حضرت پولی هم به او داد تا غذای بیشتری تهیه کند و این فرد باز هم تشکر کرد. امام صادق (ع) به این فرد فرمودند: اگر تشکر کردن را ادامه می‌دادی به منزل می‌رفتم و هرچه داشتم را در اختیارت قرار می‌دادم و بدان که از هر دستی که می گیری در اصل این خداوند است که به تو روزی می‌دهد."

کریملو گفت: سیرکننده اصلی انسان‌ها خداوند منان است و تا زمانیکه انبارهای او مالامال از رزق و روزی است هیچ وقت ما را فراموش نخواهد کرد کمااینکه خداوند در حدیثی قدسی نیز فرمودند: " همیشه انبارهای ما پر است و نگران نباش."

در پایان این ویژه برنامه، امین فروغی استاد ادبیات درباره شیوه‌های مناجات خوانی در ایران قدیم گفت: یکی از شیوه‌های مناجات خوانی ایرانیان، "پرده خوانی" است.

وی افزود: شخص مرشد پرده بزرگی را که روی آن نقاشی‌های زیبایی کشیده بودند به همراه داشت، در ساعاتی از روز به میدان شهر یا کنار بازار می‌رفت و بعد از نصب پرده، داستانهای نگاشته شده روی آن را با صدای خوش نقل می‌کرد.

این تاریخ پژوه با بیان اینکه تصاویر پرده‌های پرده خوانها متنوع بود گفت: برخی پرده‌ها تصاویر داستان‌های شاهنامه و جنگ‌های رستم و اسفندیار را با خود داشت و برخی پرده‌ها هم شامل تصاویر تاریخ انبیا مانند داستان سلیمان و یا عبور بنی اسرائیل از دریا و غرق شدن فرعون بود.

امین فروغی ادامه داد: برخی پرده‌ها هم شامل تصاویر ماجراهای تاریخ اسلام مانند جنگ احد و خندق و خیبر و داستان‌های زندگی امامان معصوم (ع) به ویژه شهادت امام حسین (علیه السلام) و قیام مختار بود.

این استاد ادبیات گفت: پرده خوان‌ها این پرده‌ها را در ایام مختلف سال در معابر و بازارها برای مردم می‌خواندند اما در ماه رمضان پرده‌هایی شامل نقاشی‌های مربوط به سرنوشت گناهکاران در جهنم و انواع عذاب‌های دوزخ و تشویق به توبه از گناه و عاقبت نیکوکاران در بهشت و نعمت‌های بهشتی را هنرمندانه برای مردم توضیح می‌دادند.

امین فروغی افزود: این پرده خوان‌ها به قدری زیبا داستان‌های مذهبی را برای مردم بیان می‌کردند که مردم گناهکار توبه می‌کردند.

کد خبر 4914805

منبع: مهر

کلیدواژه: رادیو ماه مبارك رمضان دعا و نیایش توبه ویروس کرونا ماه مبارك رمضان ماه رمضان ۹۹ کنفرانس بین المللی قرآن شبکه چهار سیما دعا و نیایش نشست علمی تفسیر قرآن شهید مطهری کاظم صدیقی پژوهشگاه فرهنگ هنر و ارتباطات معرفی نشریات فلسفه علیه السلام امین فروغی ماه رمضان پرده ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۸۰۳۱۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ثبت نام ۵۸۰۰ گیلانی در طرح اکرام ایتام و محسنین ماه رمضان

به گزارش خبرنگار مهر، عباس اهرابی بعد از ظهر شنبه در گفت و گو با رسانه‌ها همراهی خیرین و نیکوکاران را مایه دلگرمی دانست و اظهار کرد: هم اکنون سه هزار ۱۳۳ یتیم و ده هزار و ۲۲۱ فرزند از خانواده محسنین در استان گیلان از حمایت حامیان نیکوکار بهره مند می‌شوند که علاوه بر دریافت کمک هزینه معیشت، بسیاری از مشکلات درمانی، تحصیلی و مسکن این افراد، از طریق گزارش همکاران اکرام به حامیان و عنایت این بزرگواران مرتفع گردیده است.

مدیرکل کمیته امداد گیلان، با اشاره به اینکه طی ماه رمضان امسال در قالب پویش باران مهربانی ۵۸۰۰ نفر به عنوان حامی جدید در طرح اکرام ایتام و محسنین ثبت نام کرده‌اند، افزود: این امر نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۹۷ درصد افزایش یافته است و هم اکنون حدود چهل هزار حامی در این طرح مشارکت دارند.

وی در ادامه، با بیان اینکه طی سال گذشته بیش از یکصد میلیارد تومان توسط حامیان به فرزندان معنوی شأن اهدا شد، اضافه کرد: حدود ۸۳ میلیارد تومان از میزان کمک‌های اهدایی حامیان نقدی و مابقی به صورت کالا و خدمات ضروری برابر نیازهای فرزندان از سوی این عزیزان اهدا گردید.

اهرابی با تأکید بر اینکه تعداد زیادی از فرزندان ایتام و محسنین هستند که دارای حامی نبوده یا دریافت مراحم بسیار پایینی دارند، گفت: مردم نوعدوست و خیر، جهت حمایت یک یا چند فرزند معنوی می‌توانند با مراجعه و ثبت نام در سایت ekram.emdad.ir نسبت به انتخاب فرزند معنوی با شرایط مورد نظر خود (سن، جنسیت، سادات، بیمار، محل سکونت) اقدام و همچنین حامیان با مراجعه حضوری یا تلفنی به واحدهای اکرام ادارات امداد استان می‌توانند نسبت به شرح وضعیت زندگی این افراد آگاهی پیدا کرده و سپس فرزند معنوی خود را جهت حمایت انتخاب نمایند.

مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ره) استان گیلان، ادامه داد: ارسال عدد ۱۳ به سر شماره ۳۰۰۰۳۳۳۳ نیز از روش‌های دیگر برای ثبت نام در طرح اکرام ایتام و محسنین می‌باشد.

وی ضمن تقدیر از اعتماد حامیان و خیرین گفت: به منظور تسهیل در روش‌های پرداخت برای هر فرزند معنوی یک شماره کارت اختصاصی در نظر گرفته می‌شود که حامیان می‌توانند بدون شناسه واریز و از طریق سایت و یا کلیه درگاه‌های بانکی و اپلیکیشن‌های موجود، نسبت به واریز مستقیم هدایای نقدی به حساب فرزندان معنوی اقدام نموده و گزارش پرداخت را در سایت مشاهده کنند.

اهرابی در پایان با قدردانی از همراهی همیشگی مردم نیکوکار گیلان، عنوان کرد: مردم خیر استان در قالب پویش اطعام مهدوی به منظور تهیه بسته‌های افطاری ساده، غذای گرم و بسته معیشتی برای اقشار کم برخوردار، بالغ بر ۷۷ میلیارد تومان مشارکت کردند.

کد خبر 6090008

دیگر خبرها

  • ویژه برنامه تحویل سال رادیو ایران بالاترین امتیاز را کسب کرد
  • برنامه سازان صدا و سیمای خوزستان در ماه رمضان تجلیل شدند
  • تاریخ شهادت امام جعفر صادق(ع) ۱۴۰۳ + زندگینامه و احادیث
  • قرآن آموزان و روزه اولی‌های استان بوشهر تجلیل شدند
  • نمایش دستاوردهای خودکفایی دانش‌آموزان با نیازهای ویژه در سنندج
  • یک موقعیت استثنایی دیگر به خطا رفت
  • ثبت سفارش کتاب درسی چگونه است؟
  • ثبت نام ۵۸۰۰ گیلانی در طرح اکرام ایتام و محسنین ماه رمضان
  • اختتامیه مسابقات فوتسال جام رمضان در هیرمند
  • تهدیدهای فرهنگی دشمن به فرصت تبدیل شود